發新話題發佈投票

LG Optimus X2 優化及回復原裝Rom v10D 教學

樓主點樣可从SET cpu到 1400MHz.....我個PimpMyCpu只可以選1200MHz

跑分得3300 至 3600 左右

FR12+2x-kernel-2.6.32.9-fakeShmoo-cpasjuste.5.zip + PimpMyCpu 2.4

TOP HOME

小弟ROOT 機成功左
ClockWorkMod 都成功
BUT
我當我裝完 Fr12-update-modacocustomrom-2x-kitchen-unsigned & 2x-kernel-2.6.32.9-fakeShmoo-cpasjuste.5
就開唔到機
佢不停REBOOT
救命呀各位大大

TOP HOME

回覆 47# click_themovie 的帖子

WIPE BEFORE?

TOP HOME

引用:
原帖由 sonic5354 於 2011-4-16 01:06 AM 發表
WIPE BEFORE?
唔係好明??

我已經從新刷左幾次都係咁

熱門搜尋: petpetpet 寵物 用品 速遞 寵物 用品 速遞

TOP HOME

引用:
原帖由 ifva 於 2011-4-15 07:17 PM 發表

你有無先入recovery mode內..將 外置SD card內 既" 2x-kernel-2.6.32.9-fakeShmoo-cpasjuste.4.zip " 檔案再install 一次 ???

如果唔係就用唔到 " Pimp My Cpu "
唔該晒!因為依家啱啱飲完酒…好貓…,有D眼花,試唔倒!我聽朝返工試下,有咩唔明再問,Thx!

TOP HOME

等我講得清楚D先
我見到LG logo 一直load 到有條友揸住部電話
跟住就restart
又去返LG logo, 條友揸住部電話
不斷從覆
不過我仲可以入到CWM
各位大大救救我呀

TOP HOME

引用:
原帖由 click_themovie 於 2011-4-16 01:22 AM 發表
等我講得清楚D先
我見到LG logo 一直load 到有條友揸住部電話
跟住就restart
又去返LG logo, 條友揸住部電話
不斷從覆
不過我仲可以入到CWM
各位大大救救我呀
我都試過,跟住我就照呢度D師兄講,系CWM度選RESET,之後就可以正常著機喇!

TOP HOME

引用:
原帖由 我系壞人 於 2011-4-16 01:34 AM 發表

我都試過,跟住我就照呢度D師兄講,系CWM度選RESET,之後就可以正常著機喇!
朋友點樣可以reset部機呀??
可否教下我THX

TOP HOME

系CWM入面,wipe data/factory reset. 再刷一次。

熱門搜尋: 媽咪 會 bb 會 catalogue online shopping

TOP HOME

雖然驚險,但呢樣就系自己刷機 o既 樂趣 ,過程又驚又要試…,我就第一次用智能機,…好滿足!你放心啦,部機一定無事。

TOP HOME

多謝師兄幫忙,問題已經解決
超感謝呀

熱門搜尋: video conference 手機

TOP HOME

剛剛試左超1.2Ghz

TOP HOME

睇來大家都成功左了!!!
裝好左一定要SET 返好時間日期地區呀!!! 初初佢會係2012 年,,,, 要留意改返2011 !!!

家陣我試緊回復 V10A 原裝ROM !!! ....... 好慘呀!!! DOWNLOAD 完個FILE 壞左..... 要再DOWN 試下

TOP HOME

IFVA : 舊既kernel-cpasjuste 先可以SET 1400 , 但係因為好熱同超用電, 所以唔見意安裝, 只用來跑分就可以 !!!
新既行1200 極慳電 ,,,,,, 多20-30% 都有呀!!! 好正 !!! 有D似Darkys 核芯咁慳又快

TOP HOME

引用:
原帖由 ilccmcf 於 2011-4-16 11:03 AM 發表
IFVA : 舊既kernel-cpasjuste 先可以SET 1400 , 但係因為好熱同超用電, 所以唔見意安裝, 只用來跑分就可以 !!!
新既行1200 極慳電 ,,,,,, 多20-30% 都有呀!!! 好正 !!! 有D似Darkys 核芯咁慳又快
原來係甘....

另外用原Rom有乜野好??

熱門搜尋: 媽咪 會

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。