註冊 微博

s4 wifi問題

s4 wifi問題 E-mail 此主題給朋友

岩岩買左s4lte 點知連唔到屋企wifi 唔知點先解決到問題:043:

TOP HOME

引用:
原帖由 s088840 於 2013-5-19 03:29 PM 發表
岩岩買左s4lte 點知連唔到屋企wifi 唔知點先解決到問題:043:
1) 我部S4係咁...連我自己屋企Wifi (已連線,但無法識別)即係連唔倒線...自己工司、朋友公司、朋友屋企的wifi就OK...
2) 我屋企人用緊『S3、HTC第一部4G(唔記得型號)、Ipad 2、Notebook』另朋友『Note 2 Lte 及 Iphone 4S』都連倒我屋企Wifi上到綱, ***** (唔係咁多部同一時間用屋企個Wifi) *****

3) 我諗諗下...我屋企個Wifi大約三年半前買,有機會因屋企個Wifi型號過舊,另見有人話S4 LTE個Wifi技術比較新.可能因為咁而對應唔倒我屋企個過舊型號嘅Wifi...???
                      未知有無高手可否指導一下...感謝

TOP HOME

火都黎埋,我有個朋友話要等s4更新,如果冇更新wifi就要用冇密碼連接或者買過新的router
引用:
原帖由 fujl0608 於 2013-5-19 04:52 PM 發表

1) 我部S4係咁...連我自己屋企Wifi (已連線,但無法識別)即係連唔倒線...自己工司、朋友公司、朋友屋企的wifi就OK...
2) 我屋企人用緊『S3、HTC第一部4G(唔記得型號)、Ipad 2、Notebook』另朋友『Note 2 Lte 及  ...

TOP HOME

引用:
原帖由 s088840 於 2013-5-19 05:25 PM 發表
火都黎埋,我有個朋友話要等s4更新,如果冇更新wifi就要用冇密碼連接或者買過新的router

我個電話今日更新到4.2.2 ,等我今晚返屋企再試試連唔連倒先...

TOP HOME

TOP HOME

TOP HOME

Samsung 已經承認Galaxy S4存在Wi-Fi連接問題,可能會導致手機無法連接到Wi-Fi,或者一直連接某些Wi-Fi,無法進行切換。手機廠商 Samsung 表示,一些D-Link路由器和Galaxy S4存在Wi-Fi兼容性問題。 Samsung 發言人說:“這是D-Link路由器固件存儲特定接入點所引發,客戶應該更新自己的固件升級到最新版本或者重啟路由器。”Samsung Galaxy S4用戶在網上論壇抱怨存在問題,受影響的D-Link路由器型號包括DIR-655和DIR-855路由器。在許多不同的國家,或者不同的流動運營商的 Samsung Galaxy S4用戶,均抱怨相同問題。這些用戶表示, Samsung Galaxy S4連接到特定D-Link路由器,幾分鐘後就會斷開鏈接,用戶需要關閉和重新啟用無線網絡連接才行,但是,重新連接幾分鐘後再次斷開。用戶已經找到解決問題的土辦法,即啟用不同的加密方式,或者完全禁用路由器的有線連接功能。

TOP HOME

回覆 1# 的帖子

我以前nexus都試過,公司其他地方都連到,係屋企個wifi太舊唔得,好簡單將個(wi,ter)唔識串,係網上升級同埋重設就搞掂

~~~~~~~~~~~Handanovic~~~~~~~~~
Nagatomo~~~Rolando~~Samuel~~~Juan
~~~~~~~~~Kovacic~~~Taider~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~Hernanes~~~~~~~~~~
Palacio~~~~~~~~Icardi~~~~~~~~Botta

TOP HOME

引用:
原帖由 國際人 於 2013-5-19 11:04 PM 發表
我以前nexus都試過,公司其他地方都連到,係屋企個wifi太舊唔得,好簡單將個(wi,ter)唔識串,係網上升級同埋重設就搞掂
我想知點網上升級呢,我用dlink  dir605

TOP HOME

回覆 8# 的帖子

我個D-Link 係DIR-605,升級重設邊件??如何升級重設??我唔係咁識正,可否指教,感謝...

附件

2013-5-20 01:17 AM

2013-5-20 01:17 AM

TOP HOME

試下上網打你個型號升級教學
我個時tp link也是這樣唔識上網學

~~~~~~~~~~~Handanovic~~~~~~~~~
Nagatomo~~~Rolando~~Samuel~~~Juan
~~~~~~~~~Kovacic~~~Taider~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~Hernanes~~~~~~~~~~
Palacio~~~~~~~~Icardi~~~~~~~~Botta

TOP HOME

回覆 11# 國際人 的帖子

TOP HOME

引用:
原帖由 fujl0608 於 2013-5-20 01:30 PM 發表
揾倒 La個,唔知得唔得?

http://www.@@@@2008-04-12/forum/viewthread.php?tid=1349774
開唔到噶網既???

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。