43 123
發新話題發佈投票

[攻略] 攻中配置討論 (技能/加點)

攻中配置討論 (技能/加點) E-mail 此主題給朋友

師兄們, 有一個技術問題, 3223 既攻中, 最好既配置係咩呢? 唔限星, 7星都可以, 因爲想了解下大家對攻中既能力/技能既期待!

TOP HOME

小弟現在的配置:

謝拉特 (全加控) 可以放直線/射罰球/小組合作/射十二碼
馬菲斯 (加控助) 可以出波/角球/放直線/小組 (感覺奧斯爾仲好用D)

但這個配置不能做撞牆窩利 (只可以中場做的 ), 接應頭鎚二傳(可以留比翼鋒)

熱門搜尋: body check 關節炎

TOP HOME

控囉,因為擺得攻中一定要有致命

TOP HOME

奧斯爾點會好過馬菲斯呢...

熱門搜尋: 二按 即時 股票 報價 基金 人民幣

TOP HOME

引用:
原帖由 HOI123456 於 2013-11-11 10:47 AM 發表
控囉,因為擺得攻中一定要有致命

係囉, 控似乎係必須的, 因爲好多攻勢都係睇控的數字, 但只加控唔加其他, 好似打少左一D攻勢

成日見出撞牆, 就一定係比番個波人

TOP HOME

引用:
原帖由 Nightstar 於 2013-11-11 10:48 AM 發表
奧斯爾點會好過馬菲斯呢...
可能只係我個人感覺, 因爲我兩隻都有, 馬菲斯戰術力同體力比較低, 但其他技能起始較高

我係比佢兩個每人踢半場

熱門搜尋: 寫字樓 傢俬 e - commerce 建築 材料 ipcam

TOP HOME

睇咩人啦,我隻史奈達無中出技淨係加少少控,但係射到對面hihi囉,中場有遠射其實堅正,如果中出+遠射既話應該仲好feel,例如謝仔呢尐俾我一定射加到80其他控同埋可能有少少制空

熱門搜尋: 地產 網

TOP HOME

引用:
原帖由 fycc 於 2013-11-11 11:02 AM 發表
睇咩人啦,我隻史奈達無中出技淨係加少少控,但係射到對面hihi囉,中場有遠射其實堅正,如果中出+遠射既話應該仲好feel,例如謝仔呢尐俾我一定射加到80其他控同埋可能有少少制空

http://n2.hk/u/image ...
師兄, 請問你意思係咪指撞牆窩利個招?

所以加射都可以提高招窩利?

TOP HOME

我都想知撞牆窩利應該加咩,見人地可以出彩虹添!thx

熱門搜尋: 團購 自助餐 食品 公司 organic food oyster

TOP HOME

引用:
原帖由 Ryan0811 於 2013-11-11 11:11 AM 發表
我都想知撞牆窩利應該加咩,見人地可以出彩虹添!thx
琴日比加斯居尼窩利彩虹入波

所以應該係死角射球技能, 應該要有D判?

但見到樓上師兄咁講, 加射都似乎可以?

希望有高手指教!!

TOP HOME

撞牆窩利出彩虹要有死角射球!!
例如Nedved, van persie

熱門搜尋: 琴行 鋼琴 課程 yamaha 結他 鋼琴 調音

TOP HOME

撞牆窩利一定配控判MF/FW做攻中, 最好有死角披, 例如肥仔, 尼維, RVP, 加拉卡

馬菲C同OCE, 長遠一定馬菲C
但開頭OCE會好似好用D因為起始嘅控OCE會高D, 因為一個係FW, 一個係MF, MF起始嘅控大多高過FW

但計長遠, 馬菲C一樣可以將控推到80以上(因為佢係7星, 可加95點), 到時, 馬菲C同OCE, 分別就係其他兩個技, 淨計精射一個LV2, 一個LV3, 無得比

熱門搜尋: body check 關節炎 皮膚病 孕婦

TOP HOME

我仲以為係夢幻射球,但多數放中場先用到,要狂加判斷定敏呢?我有隻李華度未試過窩利出彩虹!

TOP HOME

本人都在試驗中, 我用加拉卡, 控約60, 判40, 死角LV3, 間中都有彩虹(仲要係-100時出)
我估控 (發動1-2), 敏(走位) 判 (臨門彩虹) 都重要, 唔可以側死一樣

所以最好用7星做

6星可用沙維C域, 都可1-2彩虹

TOP HOME

球員技能1技能2技能3起始

奧斯爾致命一擊 3精準射球 2黃金盤球 126030212630303035352330

馬菲斯黃金盤球 3精準射球 3致命一擊 327833263635353236302025
引用:
原帖由 chicken9 於 2013-11-11 10:53 AM 發表

可能只係我個人感覺, 因爲我兩隻都有, 馬菲斯戰術力同體力比較低, 但其他技能起始較高

我係比佢兩個每人踢半場

熱門搜尋: 團購 自助餐 食品 公司 organic food oyster
3★比沙路/田中5/馬田斯3/法芬4/杜夫/奧斯卡/基爾4/艾雲哥度巴/杜馬比亞2/艾堅費夫3/咸美3/哈利2/迪亞高卡普5/辛達告魯斯/伊薩臣7/麥薩斯/湯馬臣/大津4/比哈美3/奧寺/查歷特2/辛德路斯/馬特拉斯2/簡奴/祖維迪/奧斯華度/卡蘭迪/祖高爾/希丁加/朴智星/賓森奴/李清龍/包禾/巨之/謝菲臣蒙迪路

收4★ 沙拉斯/干查奧/祖亞昆/蒙迪路
3★G洛迪古斯/巴迪斯達奧/森派奧/華美倫/哥古夫

TOP HOME

伸延閱讀
 43 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。