Uwants TV消閒生活手機討論遊戲地帶影視娛樂校園生活數碼科技寵物樂園學術文化體育世界購物廣場時事投資貼圖影片上班一族美容纖體戀愛婚姻汽車討論站務管理
發帖
註冊 登入/註冊
追帖 打印

[其他] SHARP x NTTdocomo - SH-01A/SH-03A 討論區

[其他] SHARP x NTTdocomo - SH-01A/SH-03A 討論區

大家有既話,討論下部機整體功能吧 !!                              *希望能置頂*

*請各會員在此帖中,遵守''其他手機品牌(手機+配件)''版版規 !!* thz

J先生 =)

回覆 引用 TOP

SH-01A擁有3.3 AQUOS 液晶螢幕、800 萬像素CCD相機、指紋辨識、螢幕防偷窺、3D 介面等等都匯聚一身,是08年冬季新機中最引人注目的一款。SH-01A 設計因應電視功能加入Cycloid旋轉螢幕,SH-01A 幾乎是一部沒有曲折的線條。

SH-01A - 功能 :

‧支援 GSM 900/1800/1900,UMTS 2100
‧配備 Cycloid 旋轉式 3.3吋Mobile ASV 液晶螢幕

‧支援 854 x 480 解像度,1670 萬色顯示
‧配備 800 萬像素 CCD 相機,支援自動對焦
‧內建 ProPix 影像優化技術
‧支援 ISO 2500 超高感光
‧支援 29 mm 廣角攝影
‧支援 5 人臉部追蹤
‧內建 LED 補光燈
‧支援 720 x 400,640 x 480 / 30 FPS 錄影
‧內建 Touch Cruiser 光學觸控板,

‧支援指紋辨識
支援 A2DP 藍牙立體聲
‧內建 3D 使用介面
‧支援 USB 2.0
支援最高 8 GB microSDHC 記憶

SH-03A - 功能 :

‧支援 GSM 900/1800/1900,UMTS 2100
‧支援 7.2 Mbps HSDPA 上網 (只限於日本)

‧配備旋轉摺疊3 吋 854 x 480 AQUOS Mobile ASV 觸控螢幕
‧內建 800 萬像素 CCD 相機,支援自動對焦
‧支援 29 mm 廣角攝影、25 連拍

‧支援 5 人臉部對焦‧搭載 Sharp ProPix 影像處理引擎
‧支援 ISO 2500 高感光
‧支援 720 x 400,640 x 480 / 30 fps 錄影
‧支援 FLV、WMV 播放
‧內建 Picsel Viewer 文件瀏覽器

‧內建 Touch Cruiser 光學觸控器,支援指紋辨識
‧支援 A2DP 藍牙立體聲
‧支援最高 16 GB microSDHC 記憶卡

J先生 =)

回覆 引用 TOP

*留空*

J先生 =)

回覆 引用 TOP

*留空*
J先生 =)

回覆 引用 TOP

哇,終於見到唔係Samsung,Lg ge 專區,好感動啊!!!
我用緊sh03a,個樣老實講,比起好多日機, 真係一般,但我好仲意佢個180轉,好型!+上800萬CCd ..最終都放棄f01a,買左sh03,真係痛苦的決定啊...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 faileung 於 21/3/2009 12:15 發表
哇,終於見到唔係Samsung,Lg ge 專區,好感動啊!!!
我用緊sh03a,個樣老實講,比起好多日機, 真係一般,但我好仲意佢個180轉,好型!+上800萬CCd ..最終都放棄f01a,買左sh03,真係痛苦的決定啊...

揀機果時真係超痛苦!!
我用sh-01a , 當時放棄左923sh
J先生 =)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 faileung 於 2009-3-21 12:15 PM 發表

我刀想買sh03a.
妳覺得好吾好用阿.,  (可吾可分享有d咩好同吾好呢?!)
仲有入歌.圖個d會吾會好煩?
tv系hk收吾收既呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SIUMANXDDDDD 於 21/3/2009 13:52 發表

我刀想買sh03a.
仲有入歌.圖個d會吾會好煩?
tv系hk收吾收既呢?

(1)入歌要把歌既格式轉檔*(如果你有用iTunes,轉.acc)*    跟住再將歌曲名改為MMFXXXX *(e.g.  MMF0001,MMF0002)*

(2)入圖要把圖名改為STILXXXX. jpg    *(e.g.  STIL0001.jpg, STIL0002.jpg)*
**圖片一定要把 file name 改為  STILXXXX 既...唔係部機認唔到**

(3)TV系,香港係收吾到

J先生 =)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U878U 於 2009-3-21 02:10 PM 發表

(1)入歌要把歌既格式轉檔*(如果你有用iTunes,轉.acc)*    跟住再將歌曲名改為MMFXXXX *(e.g.  MMF0001,MMF0002)*

(2)入圖要把圖名改為STILXXXX. jpg    *(e.g.  STIL0001.jpg, STIL0002.jpg)*
**圖片一定 ...

哇,甘米好吾方便.有d功能又用吾到
我聽人講sh03a好似鈴聲只系可以用mid

回覆 引用 TOP

對,是midi , 但己可以將mp3混入midi中,你去uwants手機鈴聲區-->midi區,有post教

回覆 引用 TOP

[quote]原帖由 SIUMANXDDDDD 於 2009-3-21 01:52 PM 發表

我刀想買sh03a.

至於你話好唔好用,要視乎你買機前對佢ge期望同要求,而我要求佢要影相靚,要180度轉,sh03a完全fit哂我ge要求,仲有,佢個touch好好玩,比我好大驚喜,好多effect都好靚,還有,食電是所有日機ge通病,它也不例外.
入所有資料都要入直定ge file,問題不大,它可以睇pdf,word,powerpoint,excel,因為我要成日做project,對我而言,大mon,+touch放大,十分好用! 鈴聲有點細聲,慢慢適應中...

同 iphone比touch,它可以玩到iphone自豪ge多點輕觸,但用它轉mon個下,真係型到..^^"

回覆 引用 TOP

未買03a既一定要睇
簡直抵買,比起出果時$4xxx平成千蚊..
不過早買早享受
http://hk.myblog.yahoo.com/taisiutse2008

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbopig 於 22/3/2009 11:08 發表
未買03a既一定要睇
簡直抵買,比起出果時$4xxx平成千蚊..
不過早買早享受
http://hk.myblog.yahoo.com/taisiutse2008

平左啦咩,朋友 ?

J先生 =)

回覆 引用 TOP

想問下.
有冇d網頁可以dl support 01A的時鐘
主題,game,程式
我找了很久都沒有........

你們找到嗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kam_style 於 22/3/2009 21:50 發表
想問下.
有冇d網頁可以dl support 01A的時鐘
主題,game,程式
我找了很久都沒有........

你們找到嗎

朋友,你係用01a的 ?   
我也想找到,但還未有
J先生 =)

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票
請先登入
小貼士:
依家可以用“@”tag會員啦!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。