Uwants TV消閒生活手機討論遊戲地帶影視娛樂校園生活數碼科技寵物樂園學術文化體育世界購物廣場時事投資貼圖影片上班一族美容纖體戀愛婚姻汽車討論站務管理
發帖
註冊 登入/註冊
追帖 打印

[其他] 日本 SHARP x NTT docomo 手機使用討論區

引用:
原帖由 less123200 於 2009-11-10 07:07 AM 發表
哦原來係咁...
咁即係平時震機、無聲就要自己入番去set...咁都幾煩
唔該哂

copy左去acquired data到...

其實唔係煩,你SET一次就OK了。
其實呢啲功能,香港手機一樣有。好似NOKIA咁都自訂左幾種待機模式,又有得俾你設訂個人模式;人哋日本機都係咁者。

回覆 引用 TOP

聯絡人圖片我都唔係好明你咩問題,你張相咩SIZE?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 less123200 於 2009-11-10 10:11 PM 發表
但係你又話manner mode入面normal同silent都係set死左?
咁咪得番original可以自己set囉?

聯絡人圖片果度...我係手機影左相,save係SD卡到
但係set聯絡人圖片果度只可以揀係phone上面...(SD卡上不能)
於是我就co ...

但係你又話manner mode入面normal同silent都係set死左?
咁咪得番original可以自己set囉?
係,呢個ORIGINAL都係FOR MANNER MODE。
部手機係可以係平時都SET到響震同步大細聲,係SETTING/SOUND/VIR.MANNER個度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 less123200 於 2009-11-11 08:39 PM 發表
係囉...咁即係每次由響+震轉去只震機
都要係SETTING/SOUND/VIR.MANNER到set囉...
唔可以靠manner mode....因為佢震機set左會用佢手機個voicemail

唔駛,我之前係咁SET。

平時就SET做震加響,咁SETTING/SOUND/VIR.MANNER到set。

然後自己係MANNER MODE度SET好左個ORIGINAL係震、無聲、無手機留言。

然後到平時要較震機時,就咁長按個右下角既#制,佢會彈出MANNER MODE,並提供三個選擇俾嘛,直接選ORIGINAL。

到要較返平時咁,再長按個#制,佢會熄返個MANNER MODE,就會彈返你平時那震+響。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ufovera 於 2009-11-11 08:54 PM 發表
用smarton儲值卡能唔能夠開通番mtp mode??

好似唔係所有SMARTONE卡都可以,如鎖左既,去搵賣機俾你既店舖解咪得囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ufovera 於 2009-11-11 10:26 PM 發表
另外想問下06a點用耳筒聽歌@@?

你指藍芽耳筒定有線耳筒?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 less123200 於 2009-11-11 10:55 PM 發表
哦...原來original可以自己set
唔該你不厭其煩咁解答我

不用謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 less123200 於 2009-11-13 10:35 PM 發表
我按果個set picture
只可以係phone到揀,micro SD果到灰左,按唔到

一定架,docomo啲機要用既鈴聲或圖片係要copy to phone.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Vcki 於 2009-11-16 11:56 PM 發表

"3"除左n-02,n-08,n-09外全部用唔到.

補充一點,是軟解版n-01,n-02,n-08,n-09

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 terence0227 於 2009-11-28 01:01 PM 發表
我想宜家買SH-06a 好無?? 定其他?
仲有, 宜家通常會用邊種卡貼?? (台灣,香港,大陸)最穩定
萬分感謝!!!~ ^^

等下添,可能仲會有得跌。
因為新一季機雖然出左,但個價好高。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Star_Singer 於 2009-11-30 10:05 PM 發表
SH-01A依家幾多錢啊?~~

上Y記拍賣網睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Star_Singer 於 2009-12-1 08:11 PM 發表
有好多唔同價錢喎...
2980又有2580又有,1280都有.

那要靠你自己問清楚,這裏版友都不會亂推介給你的,以免招至金錢損失。

只可以說1280連二手都沒可能,小心被騙。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maymay234 於 2009-12-6 12:27 AM 發表
我06a都唔識搞eva主題T-T MENU/SETTING/→唔見有 DISPLAY/MENU ICON SETTING/CUSTOMIZE
[解決左]

最後入歌問題 我冇usb線 入歌aac同m4a格式既歌入左落去都話我冇歌 咁我d歌要入邊

如果要放嘢入卡,用以下方法︰

把檔案放到記憶卡PIRVATE/SHARP/IMPORT資料夾內(IMPORT裏不要再有資料夾),然後把記憶卡插到手機。 SH-01A/03A/06A︰到手機的 MENU/LifeKit-/MicroSD/Bulk sort microSD 選 YES,手機會自動幫你把檔案放到可用的folder。(例子︰圖片去STILL)如果你跟住做都唔得,可能係部機認到啲檔案。

P.S.其實用USB CABLE用MTP MODE入歌係本人認為最方便的,尤其係你可以在WMP裏SET好晒啲PLAYLIST一次過掟落機,要DEL又係WMP裏DEL就可了。
就算用以上的方法入落機派FOLDER,你都要自己係手機度SET PLAYLIST。如果多既話,你都幾煩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maymay234 於 2009-12-7 10:52 PM 發表
多謝解答  令外我想問下點先可以用到 鈴聲加震機

去setting度搵一個叫sound/vbr/manner既選項,通常係第一個,入去自己選返部機平時都會震,咁就會又響又震。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yatsuki 於 2009-12-10 08:11 AM 發表
hi, 我而家o係US用緊T-Mobile, 剛剛入左部06A, 我想問我可唔可以用部機ge上網功能呢?
如果可以, 設定有咩地方要注意?

上網功能:CANNOT

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票
請先登入
小貼士:
依家可以用“@”tag會員啦!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。